Avoimet kylät-päivä Lastusissa 8.6.2019

Avoimet kylät-päivää vietettiin Lastusissa vierailemalla keksijä Raimo Flinkin tiluksilla. Hän on keksinyt muun muassa niksibetonin, jossa perinteinen raudoitus korvataan keinokuituvaatteista koneellisesti jauhetulla kuidulla. Näin betonista tulee sitkeää ja helposti muotoiltavaa, mistä on helppo työstää itse taidetta ja erilaisia piharakenteita. Mammuttiin oli käytetty raudoitusta suuren massansa vuoksi.

Raimon pihalla oli useita tehopenkkiviljelyksiä, jotka toimivat minikasvihuoneen tapaan. Erilaisilla keksinnöillä Raimo on helpottanut pihan hoitotöitä ja erityisesti vihaamaansa rikkakasvien kitkemistä.
Raimon keksinnöistä tuotantoon asti on päätyneet erilaiset jätevesien puhdistusratkaisut, joissa hyödynnetään myös keinokuitusilppua.

Pirteä, kohta 80-vuotias isäntä avaa taidepuistoansa ensi kesänä 80-vuotis merkkipäivänsä kunniaksi yhdessä muiden ite-taiteilioiden kanssa julkaisemalla kirjan, joka kertoo ite-taideteoksista suomalaisissa puutarhoissa.

Paljon oli mielenkiintoista nähtävää ja keli oli vierailun aikana mitä mainioin!

📷: Saija Reinvall-Lähde

Copyright © 2024 Lastusten kyläyhdistys ry. All rights reserved.