TULOSSA: Avoimet kylät-päivän pyöräretki la 10.6

Perinteinen kylän pyöräretki järjestetään lauantaina 10.6.2023 Lastusten kylällä. Lähtö tapahtuu koululta klo 14. Retken vetää jälleen kylän pitkäaikainen asukas Juha Kuisma. Kaatosateella emme lähde pyöräilemään. Retki on osa Avoimet kylät-tapahtumaa. Tervetuloa koko perheellä polkemaan! 🚲

Lastusten kylältä kerättiin 67 roskapussin verran jätettä

Lastusten kylältä kerättiin eilen talkoilla noin 2m3 roskaa, joka roskapusseiksi muutettuna teki 67 roskapussia. Tämä määrä on ilmoitettu Miljoona roskapussia kampanjaan. Oli ilo huomata, että roskia oli aikaisempiin vuosiin verrattuna vähemmän. Yksi mahdollisesti tähän vaikuttava tekijä oli se, että Birgitan polun Paattakaisen parkkipaikkaa ei aurattu viime talvena. Kiitokset kaikille talkoisiin osallistuneille! Muistetaan pitää kylä siistinä!

Seniorikerhotoimintaa Lastusissa

Pirkanmaan Hyvinvointialueen lähitoritoiminnan alla Lastusten koululla järjestettiin talvikaudella seniorikerhotoimintaa kerran kuukaudessa yhteistyössä Lastusten kyläyhdistyksen ja Lastusten koulun kanssa. Syksyn ensimmäisellä kerralla oli vierailijoita Lempäälän kunnasta esittelemässä Omaolo-palvelua sekä erilaisia lomakkeita. Lokakuussa tutustuttiin yhdessä koululaisten kanssa valokuvien myötä Lastusten historiaan. Marraskuussa päästiin sukeltamaan sukututkimuksen maailmaan ja syyskausi päätettiin bingon peluuseen pikkujouluissa.

Kevään ensimmäisillä kerroilla käsiteltiin muistikuntoutusta ja aivoterveyden edistämistä. Maaliskuun kerralla päästiin tutustumaan hyvinvointialueella tuolloin liikkuneeseen älyteknologiaa sisältäneeseen laitelaukkuun ja tällä kerralla oli mahdollisuus Hoivasillan ansiosta mittauttaa verenpaine. Huhtikuussa seniorikerhoon poikkesi Vanhustyön keskusliitolta asuntojen korjausneuvoja ja kevään viimeisellä kerralla viime viikolla kuultiin luonnon monimuotoisuudesta ja sen tukemisesta omassa pihassa.

Kiitokset esitelmöitsijöille ja osallistujille! Seniorikerhotoimintaa on tarkoitus jatkaa jälleen ensi syksynä.

TULOSSA: Siivoustalkoot Lastusissa ti 16.5 klo 18

Lempäälästä tutut Siivoustalkoot tekevät paluun muutaman vuoden tauon jälkeen osana YLEn Miljoona roskapussia -kampanjaa (https://yle.fi/aihe/s/mika-miljoona-roskapussia). Lempäälän kunta haastaa kuntalaiset, yhdistykset ja yhteisöt mukaan toimimaan yhteisen hyvän mielen, yhdessäolon ja ympäristön eteen.

Lastusissa kyläyhdistys on ottanut haasteen vastaan ja järjestämmekin siis siivoustalkoot kylällämme tiistaina 16.5. klo 18. Siivousalueena on Lastusten kylä lähiympäristöineen sekä Birgitan polun Paattakaisen parkkipaikka. Kokoonnumme ensin Lastusten koululla.

Tervetuloa koko perheellä mukaan poimimaan roskia! Omat huomioliivit tai huomiotakit kannattaa ottaa mukaan.

Vuosikokouksessa valittiin uusi johtokunta

Lastusten kyläyhdistyksen vuosikokous pidettiin tänään Aittakahvilassa. Kokouksessa valittiin uusi johtokunta:

Puheenjohtaja Jouko Mäkelä
Varapuheenjohtaja Jukka Vitikka
Sihteeri Annele Matintupa
Taloudenhoitaja Juho Leppämäki
Tiedotusvastaava Johanna Laakso
Urheiluvastaava Iiro Kuusjärvi

Muut jäsenet:
Mika Mäkinen
Oula Pihlajamäki

TULOSSA: Seniorikerho Lastusissa ma 8.5 klo 9-11

Maanantaina 8.5 klo 9-11 on jälleen seniorikerhon kokoontuminen Lastusten koulun vanhalla puolella osoitteessa Lastustentie 519.

HoivaSilta tulee klo 9-10 vierailemaan jälleen.

Lisäksi klo 10-11 tulee Ahlmannin puutarha ja viherrakentamisen alueelta Kaisa Koskelin puhumaan luonnon monimuotoisuudesta ja miten sitä voi tukea ja parantaa omassa pihassa / puutarhassa ja kuinka se on tärkeä elinehto meille ja ihmisen hyvinvoinnille.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Tervetuloa!

TULOSSA: kyläyhdistyksen vuosikokous ti 2.5 klo 17.30

Lastusten kyläyhdistyksen vuosikokous pidetään ti 2.5.2023 klo 17.30 Aittakahvilassa (Lastustentie 519). Kokouksessa on tarjolla osallistujille nuoria männyn-, kuusen- ja lehtikuusentaimia.

ASIALISTA

 1. Kokouksen avaus
 2. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin ja kahden pöytäkirjan tarkastajan valinta
 3. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
 4. Esityslistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi
 5. Vuoden 2022 tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajien lausunto
 6. Tilinpäätöksen vahvistaminen ja vastuuvapauden myöntäminen edelliselle
  johtokunnalle
 7. Toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio vuodelle 2023
 8. Valitaan yhdistykselle puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri, taloudenhoitaja,
  tiedotusvastaava, urheiluvastaava sekä muut johtokunnan jäsenet
 9. Päätetään jäsenmaksun suuruudesta
 10. Valitaan yhdistyksen toiminnantarkastajat ja yksi varatoiminnantarkastaja
 11. Muut asiat
 12. Kokouksen päättäminen

Tervetuloa!

TULOSSA: Kevättapahtuma Lastusten koululla la 22.4

Lauantaina 22.4. perinteinen kevättapahtuma Lastusten koululla (os. Lastustentie 519) klo 10-13!
Ohjelmassa eläinnäyttely, kahvila, kepparikisat, peräkonttikirppis ja talutusratsastusta.

Oppilaskunta järjestää tapahtumassa eläinnäyttelyn, johon kuka tahansa saa osallistua tuomalla näytille lemmikin tai oman lempipehmoeläimensä.
Paikalla koulun vanhempainyhdistyksen pitämänä kahvila.
Kaikenikäiset halukkaat voivat osallistua oppilaskunnan järjestämiin kepparikisoihin. Paikalla on mahdollisuus osallistua myös talutusratsastukseen.
Jos sinulla on nurkissasi ylimääräistä tavaraa, tule tapahtumaan myymään niitä peräkonttikirppikselle (ei osallistumismaksua).
Tervetuloa kaikki nauttimaan toivottavasti hienosta kevätsäästä ja mahtavasta seurasta!

Kansainvälisiä vieraita Lastusissa

Kylän koulu sai vieraakseen maaliskuun lopulla kaksi australialaista ja yhden uusi-seelantilaisen rehtorin. He kävivät tutustumassa suomalaisiin kouluihin. Lempäälässä he vierailivat Lastusten koulun lisäksi Hakkarin koulussa sekä lukiolla. Lastusissa he pääsivät seuraamaan koulun opetusta sekä osallistuivat oppilaiden kanssa välituntileikkeihin muun muassa laskemalla pulkkamäkeä. Kuvassa maorien perinteinen tervehdys, nimeltään hongi.

Verkkosivujen uusi palveluntarjoaja

Lastusten kyläyhdistyksen verkkosivujen palveluntarjoaja on kilpailutettu ja vaihdettu toiseen. Nämä uudet verkkosivut toimitetaan OVH Cloudin webhotellista, kun vanhat sivut toimitettiin Hostingerin webhotellista. Webbisivujen ulkoasun tai osoitteen ei odoteta muuttuvan tässä vaihdoksessa. Jos havaitset uusien verkkosivujen toiminnassa jotain ongelmia vielä 6.4.2023 klo 17 jälkeen, niin laitathan meille viestiä.

Copyright © 2023 Lastusten kyläyhdistys ry. All rights reserved.