Lastusten kylä vastaanotti Suomen Vuoden Kylä 2022-kunniamaininnan

Lastusten kylä vastaanotti Suomen Vuoden Kylä 2022-kunniamaininnan lauantaina 27.8.2022 Lappeenrannassa SaimaaLokaalissa järjestetyssä Suomen Kylät ry:n 25-vuotisjuhlagaalassa. Lastusten kylän osalta ansioina nostettiin esiin erinomainen malli kylän yhteistyöstä kunnan kanssa. Lisäksi kylän yhteisöllisyys panostamalla eri-ikäisten toimintaan sekä tietoliikenneyhteyksien parantaminen mainittiin Lastusten kylän ansioina. Hyvät tietoliikenneyhteydet ovat etätyöskentelyn kannalta kriittisen tärkeitä. Lastusten kyläyhdistyksen puolesta palkinnon olivat vastaanottamassa Annele Matintupa ja Jukka Vitikka. “On hienoa, että lähiympäristön kehittäminen huomioidaan tällaisella tunnustuksella. Tämä kannustaa tulevaisuudessakin toimimaan ennakkoluulottomasti edelläkävijänä ja hakemaan erilaisia luovia ratkaisuja. Tämä kunniamaininta osoittaa, että perinteinen kyläyhteisö ja kasvava kaupunkiseutu voivat kehittyä rinnakkain ja toisiaan elämisen vaihtoehdoilla rikastuttaen. Työ  hankkeiden ja kehityskohteiden parissa jatkuu tulevaisuudessakin”, kylän edustajat toteavat. 

Juhlassa palkittiin myös valtakunnallisen Vuoden Kylä-kilpailun voittaja Raution kylä Kalajoelta sekä toisen kunniamaininnan saanut Bromarvin kylä Raaseporista.

Palkintogaalassa jaettiin myös seuraavat tunnustukset: Kylätoiminnan tiennäyttäjä, Vuoden maaseututoimija, Vuoden Nuori Paikallistoimija, Vuoden Leader-Kylähanke, Vuoden maaseutukasvo sekä jaettiin kultaiset ansiomerkit henkilöille, jotka ovat tehneet merkittävän uran paikalliskehittämisen eteen. Lisätietoja kaikista palkituista www.suomenkylat.fi.

Copyright © 2024 Lastusten kyläyhdistys ry. All rights reserved.