Lastusissa seikkailtiin viimeisellä kouluviikolla

Lastusten koulun oppilaille järjestettiin seikkailurata kevään viimeisellä kouluviikolla. Rata sisälsi yhdeksän erilaista tehtäväpistettä, jotka kiersivät koulun pihaa. Koulun oppilaat suorittivat tehtävät pienryhmissä, joissa jokaisessa oli oppilaita eskareista kutosluokkalaisiin. Kyläkoulun rikkautena on oppilaiden yhteisöllisyys iästä riippumatta. Näiden tehtävien myötä harjoiteltiin yhdessä tekemistä ja toisten auttamista. Tehtävärastit koostuivat monipuolisista ja oppilaiden tasolle soveltuvista haasteista. Ensin oli Tarzanrata, jossa maahan ei saanut koskea. Oppilaiden tuli kulkea lankkuja, kiviä, puiden väliin viriteltyjä käsituellisia liinoja pitkin. Pienille oli jalanjälkiä, joita sai käyttää apuna. Seuraavaksi oli labyrintti, jossa jokainen liikutti prikkaa magneetilla toisten neuvojen mukaan. Kolmannella pisteellä oli ohjeena kuljettaa muut ryhmän jäsenet kottikärryllä koulun seinustan pituinen matka. Tehtävässä kaksi oppilasta kuljetti vuorollaan, mutta kukaan ei saanut kulkea matkaa koskematta kottikärryyn ja jokaisen tuli olla kyydissäkin ainakin kertaalleen. Neljännellä pisteellä ammuttiin ritsalla figuureja pöydältä kävyillä. Viidennellä pisteellä ongittiin seisten hevosenkenkiä magneetilla maasta. Lisäksi hiihtoa lautasuksilla, joissa oli yksissä suksissa kolme jalkaparia. Loppupuolen tehtävänä piti täyttää ämpäri saaveista saatavalla vedellä. Kantovälineenä oli muun muassa rikkinäinen ämpäri, lippalakki, pesusieni, pyyhe, suppilo ja kaivuri. Toiseksi viimeisellä pisteellä oli viestitehtävä, jossa heitettiin pilliä koulun seinustan pituinen matka. Toinen jatkoi siitä mihin edeltävä pääsi. Pilliä sai myös tuunata. Viimeillä pisteellä tehtävänä oli koota palapeli, johon piti ensin etsiä tarvittavat palat.Onnistuneen seikkailupäivän kruunasi vanhempainyhdistyksen jäätelötarjoilu. Päivän päätteeksi koulun pihalla kuului innostuneita huudahduksia, joissa todettiin muun muassa: “Paras päivä, kun saa vielä jätskiäkin!”, “Miksei aina voi olla tällainen päivä!”. Kiitos aktiivisille kylän aikuisille seikkailupäivän järjestämisestä!

Copyright © 2024 Lastusten kyläyhdistys ry. All rights reserved.