Yllätysseikkailu Lastusten koululla

Perjantaiaamuna lapsia odotti yllätys, kun vanhempainyhdistys oli järjestänyt koulun piha-alueelle salaa iltahämärissä seikkailuradan! Jokaisella rastilla oli tehtävä, jonka suoritettuaan ryhmä sai koodin purkkiin, jossa oli ohjeet seuraavalle suorituspisteelle: ”Palapeli ratkottu, mahtavasti toimittu! Nyt suunnaksi paikka sellainen, jossa kiipeillä voi jokainen.”
Ihan jokainen koululainen oli täysillä mukana ratkomassa tehtäviä. Joku tykkäsi eniten metsään puiden väliin viritetystä magneetista, mitä piti ohjata ratkaisukoodin sisältävään purkkiin vetelemällä eri suuntiin meneviä naruja yhteistuumin. Toinen järjesti puuhalkoihin kirjoitetut tavut järjestykseen vikkelästi, kolmas etsi puuttuvaa palapelin palaa isoon vaneriseen palapeliin. Kaikki halusivat päästä avaamaan numerokoodilukkoa, kun oikea koodi oli keksitty.
Viimeisellä rastilla oli noidan maja. Noita tarjoili vihreää taikajuomaa ja tikkareita!
Ajatus seikkailuradasta sai alkunsa, kun koronan vuoksi koululaiset eivät voineet järjestää toisilleen perinteistä Halloweenin Horrorataa. Piti keksiä tilalle jotain, joka voitiin toteuttaa turvallisesti ulkona pienissä ryhmissä.
Seikkailurata on mainio esimerkki, miten vanhempien ja koulun yhteistyö toimii kyläkoulussa, jossa jokainen lapsi ja aikuinen on tärkeä osa yhteisöä ja yhdessä tehtäessä niin lapsilla kuin aikuisillakin on kivaa!

Copyright © 2024 Lastusten kyläyhdistys ry. All rights reserved.